Lad dit hjerte åbne og få hjælp til at træffe essentielle valg. Med en dybere kontakt og mening, fornemmer du vej til mere sande relationer. Essential Living er et spirituelt udviklingsforløb over 5 workshops.

Nærvær er vores sande natur

Når vi oplever vores nærvær, får vi følelsen af tilfredshed og glæde og af helhed. I modsætning til helhed giver manglen på nærvær, os en fornemmelse af, at vi mangler noget. Vi er født frie og fulde af nærvær. Efterhånden som vi vokser, og programmeringen fra opvæksten sætter sig i vores system, mister vi gradvist forbindelsen til vores nærvær. Vi lever derefter i en paradoksal eksistenstilstand: vi er nærvær og alligevel er vi det ikke længere.

Nærværets essens

Når vi fornemmer vores nærvær rundt om os og i os, kan det være som en bestemt kvalitet. Det hvide nærvær har fx kvaliteten af indre støtte, grounding og selvtillid. De kvaliteter vi mærker i nærværet kalder vi for nærværets essens. Der findes fem større essenser, der danner grund for vores basisfundament som menneske. De er det nærvær, den “olie”, vi har brug for, for at hvile i os selv og fungere godt i hverdagen. Hvis vi ser os selv som en olielampe, er essens olien i lampen som giver ild til flammen. Hver essens har sin bestemte lokation i kroppen. Essens er vores medfødte nærværsresurser, og den vi er udover vores navn og historie, konditionerede sind og ego-forsvar. Essens er vores fundamentale menneskelige kvaliteter såsom indre støtte, kærlighed, medfølelse, mod, visdom, glæde, nærvær, uskyldighed m.fl. Ser vi os selv som en sol, så er hver af nærværets essens en af solens stråler med sin egen farve og kvalitet.

Essential Living Serien er kærlighed til nærvær, og nærværets resurser. Fordi nærvær er hvem vi er, og fordi nærvær tilfører livet en dybde og en forståelse, og giver os en naturlig indre tilfredshed.

Vores nærvær har forskellige kvaliteter i sig, såsom indre støtte, styrke, fred, medfølelse og glæde. Disse er sjælens fundamentale kvaliteter, og dem introducerer vi i Essential Living Serien. I denne proces arbejder med at heale egoet i en vis og kærlig atmosfære. Det gør vi med hjerte og varme, og psykologisk indsigt.

Essential Living kombinerer essentiel træning med fordybelse og refleksion

Facilitering af essens

En workshop kombinerer meditation, bevægelse, transmission af essensen med spørgsmål og feedback mellem kursister og lærer. Der er øvelser i form af selvreflektion og inquiry - en fordybelsesøvelse som vi lærer vores kursister.

Et psykologisk landkort

Til hver essens knytter der sig særlige psykologiske barrierer, som afskærer os fra essensen. Disse barrierer undersøger hver deltager gennem en præcis, objektiv og kærlig guidning. Her undersøger man og integrerer sit potentiale samt lærer at genkende og anerkende personlighedsstrukturen.

Hver essens sin farve

I Essential Living taler vi om essensen gennem farver, som er forbundet med hver kvalitet.

1. Hvid - Nærvær og indre støtte

Design uden navn (3)

Den hvide essens forbinder vi os til når vi overgiver os til nuet. Her bliver vi ét med en fornemmelse af ok-hed, hvor man føler sig støttet og rodfæstet i sig selv. Man bliver ikke så nemt væltet omkuld af omverdenenss intensitet. Tilstanden kan sammenlignes med en væltekop indeni, der finder tilbage til sin balance hver gang den bliver rokket til.

Tillid til egne evner

Når den hvide essens støtter os indefra, får vi en fornemmelse af at kunne klare en given opgave. Vi føler os tillidsfulde til at vi har det der skal til og at det er ok det vi skal klare. Den hvide essens giver os altså en fornemmelse, hvor vi føler os mere komfortable og får øget selvtillid, i kontakt med udfordrende følelser og gøremål.

Slut med at anstrenge sig

Fra et fundament af indre støtte og med selvtillid, bliver det muligt at slippe på et dybere plan. Kropsligt bliver vi holdt og centreret af essensen, hvilket hjælper os til at forankre i nuet. Fra denne tilstand slipper negative mønstre, der er årsag til at vi normalt anstrenger os og føler os utilstrækkelige.

2. Rød - Mod, styrke og vitalitet


Warning: file_get_contents(https://truecontact.dk/wp-content/uploads/2021/03/Design-uden-navn-11.jpg) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/brendaborkejderskov.com/truecontact.dk/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 154
Design uden navn (11)

Den røde essens er sand styrke der strømmer i kroppen, som får os til at føle os stærke. Essensen renser sindet så vi føler os klare og båret af den sande styrke håndterer vi udfordringer uden at tøve.

Mod og initiativ
Essensen bringer os det mod, der får os til at møde vores mønstre og ændre de vaner der kræver at blive fornyet. Der er et mod og initiativ, rettet mod os selv, andre og omverdenen.

Sætte grænser
Når styrken strømmer hjælper den os til at sætte en grænse. Et ja eller et nej fra hjertet og uden at være bange for at blive forladt. Når vi siger ja eller nej adskiller vi os, og står mere på egne ben med vores egne behov. Sand styrke er venlig men fast.

Vrede og separationsangst

Den røde styrke aktiverer temaer med vrede og separationsangst. Men fra den sande styrke oplever vi en følelse af ekspansion og modet til at komme videre.

3. Sort - Fred og power

Design uden navn (2)

Med den sorte essens følger en særlig vigtig kvalitet, som er den rene power. En tilstand der hjælper os til at stå op for os selv og vores sjæls sandhed. Vores afhængighed af at vinde andres gunst, giver i denne tilstand slip, hvilket gør os fri til at udtrykke os sandt. Normalt undertrykker vi vores sande power og anvender i stedet egoets power med kamp og manipulation. Den sorte essens visker behovet for magt og manipulation væk, samtidig med at den giver os et fundament til at udtrykke os fra.

Udover power får vi også en stilhed og en følelse af intimitet med os selv, andre og omverdenen.

Stille sind uden tanker og tvivl

Der bliver stille i sindet, fordi den sorte essens visker sindet rent for indhold. Det man normalt ved af og husker er væk. Der er stille og man føler sig vågen, men med fravær af den normale aktivitet i sindet. En metafor for dette er skolens ”sorte tavle” der, når den bliver visket ren for indhold, bliver sort og stille i sit udtryk. Den sorte essens er den tilstedeværelse der visker sindet rent for indhold som tvivl og tanker.

4. Grøn - Medfølelse, tilgivelse og healing

600x800

I den grønne essens favner vi vores egen smerte, uden at vise hårdhed mod os selv eller andre. Essensen lærer os på et dybt plan, at vi ikke behøver at lukke af til vores egen smerte. Et sådant møde smelter et frossent hjerte, og det har vi brug for.

Medfølelse hjælper os til at tolerere smerte

Medfølelse hjælper os med at favne og tolerere følelsesmæssig smerte. Den hjælper os vokse udover vores smerte. Når vi føler med os selv, viser vi en sårbar og nænsom styrke, der udvikler os som menneske. Medfølelse gør os altså til mennesker.

Åbenhed beskytter os rent faktisk

I livet er det nemmere at være lukkede i hjertet, end at være åbne og sårbare i hjertet. Men fra den grønne essens, er det at være uden et forsvar. Vi tænker ubevidst at vi er nødt til at lukke os og vise en hård attitude, men her viser den grønne essens os at den mest sikre beskyttelse og styrke kommer gennem kontakten med medfølelsen. Den beskytter os ved at lægge en grøn fauna i hjerte og krop, som beskytter os med ømhed. Denne ømhed lindrer hjertet, som ikke længere føler sig udsat.

5. Gul - Glæde, lethed og leg

Når denne essens strømmer, bliver vi legende og lette i krop og sjæl. Vi kender den gule essens fx når foråret kommer. Her tillader vi den helt naturligt, når foråret begynder og får det til at boble i os efter at komme ud.

Nysgerrig fejring af livet

Denne essens aflaster vores sind og hjerte for bekymringer der tynger, og hjælper os til at være lette. Lette så vi naturligt får lyst til at fejre livet, til trods for det der tynger. Vi åbner op og lader den nysgerrige del af os gå på legende opdagelse -  på os selv, andre og livet.

Slip af loyal kærlighed

Den gule essens frigører en "boblen" i hjertet, som vi kan vælge ikke længere at lægge bånd på. Visdommen der kommer gennem den gule essens hjælper os til at indse, at vores naturlige lethed og glæde ikke er forkert, selv hvis andre er tynget af sorger.